Der kan være flere årsager til SPAMfighter ikke har filtreret din Indbakke eller andre foldere i din E-mail program.
Husk dog at SPAMfighter kun kan garantere at fjerne 90% af dine spam mails. Hvis du er i nærheden af de 90%, kan du justere hvor følsom filteret skal være her: Gå til Mere -> Indstillinger -> Regler -> Filter følsomhed, her kan du sætte filtret til en højere/lavere følsomhed.
Guiden er ment som en checkliste for at lokalisere hvor fejlen opstår, det er vigtigt at hvert punkt bliver gennemgået.
Under hele testen og hver gang du benytter SPAMfighter, skal du være forbundet og opkoblet til Internettet, samt have et fuldt opdateret Outlook og SPAMfighter.

SPAMfighter kan opdateres her: http://www.spamfighter.com/Lang_DA/Download_Download.asp
Og  Outlook kan opdateres her: http://update.microsoft.com/microsoftupdate/v6/default.aspx?ln=da-da

1. Konti
SPAMfighter understøtter pt. POP3 konti i:
*Outlook 2000(XP), 2002(XP), 2003, 2007
*Outlook Express
*Windows Mail (må ikke forveksles med Windows LIVE Mail)
*Thunderbird
(Outlook 2000 og 2002 har problemer med Vista, derfor kan vi ikke garantere at SPAMfighter virker optimalt med disse. De resterende klienter er fuldt ud understøttet.

Exchange:
Du kan sætte SPAMfighter til at scanne din indbakke og andre mapper ved opstart af Outlook.
Følg venligst denne guide:

Gå til: "Mere" -> "Indstillinger" -> "Klient indstillinger" -> "Outlook 2000/2002/2003" -> "Åben" under 'Auto reskan' -> "Tilføj" dine mapper -> Klik på "OK"
Dette vil dog ikke virker med "Cachelagret Exchange-tilstand" slået til i Outlook.

2. Meddelelsesregler
SPAMfighter scanner ikke automatisk mails i de foldere du har tilmeldt ”meddelelsesregler”
Hvis du bruger meddelelsesregler i Outlook / Express, kan SPAMfighter ikke fjerne de uønskede spam mails, fra den placering reglerne flytter meddelelserne til. Grunden til dette er, at Outlook Express prioriterer meddelelsesreglerne højere end SPAMfighters regler og SPAMfighter kan kun scanne for spam i indbakken. Hvis du ønsker at rense en anden mappe så åben Outlook Express og gå til: Mere -> Rens folder i SPAMfighter værktøjslinien.

3. Firewall
Hvis SPAMfighter ikke kan kommunikere med vores servere virker filtreringen ikke, da SPAMfighter både skal kunne hente og sende informationer dertil, derfor skal du først starte med at køre denne test/program igennem:
Du henter programmet ved at klikke på følgende link:
http://download.spamfighter.com/download/backendtestclient.exe
Når du har hentet programmet, så dobbeltklik på programmet for at starte det.
Når programmet kører vil du hurtigt se om den skriver "OK" eller "Failed" - når du har fået én af de 2 beskeder, så kan du lukke programmet ned ved at klikke på "krydset" i højre hjørne.

Skriver den ”failed” kan du finde ud af hvordan du opsætter din firewall, så den kan understøtte SPAMfighter her:
http://www.spamfighter.com/Lang_da/FAQ_Firewall_Default.asp
NB. Modem og ISDN bruger skal være opkoblet til Internettet, før Outlook /Express bliver åbnet.

4. SPAMfighter starter for sent (Kun Outlook Express og Windows Mail)
Hvis SPAMfighter ikke når at starte op før din E-mail klient, vil der ikke blive filtreret spam fra af SPAMfighter.
Prøv derfor at slå denne indstilling fra i Outlook Express/Windows Mail således:
Gå til: Funktioner -> Indstillinger -> Generelt.
Fjern fluebenet ved "Send og modtag meddelelser ved start"

5. Forstyrrende programmer - Andre Anti-Spam løsninger
Hvis du har andre Anti-Spam programmer aktive, vil det højst sandsynligt enten forstyrre eller helt forhindre SPAMfighter i at fungere ordenligt. Sådanne programmer kommer ofte med Anti-Vira pakker så som McAfee, AVG, Esets Nod32, Norton 360, Avast osv.
I de fleste tilfælde kan denne del af programmet slås fra ved at gå ind i programmets egen kontrol center men nogen gange er det nødvendigt at slå det fra ved helt af fjerne det gældende plugin fra Outlook.

Håber du fandt fejlen, så vi kan få SPAMfighter til at virke