SPAMfighter fungerar inte genom att blockera e-postadresser eller domännamn. Detta beror på att Spammare ändrar epostadresser med jämna mellanrum, så detta är inte ett effektivt sätt att stoppa SPAM.

Varje gång ett mail mottagits av någon av våra användare bestämmer de själv om detta är ett SPAM eller inte. Om nog användare tycker att det är SPAM och blockerar medelandet, så filtreras det bort för alla användare. Ibland blockeras vanliga nyhetsbrev. Detta beror oftast på att de är svåra att avbeställa/avprenumerera på eller att användare inte kommer ihåg varför han/hon har fått det.

I detta fall kan du "avblockera" dessa nyhetsbrev, vilket gör att de framöver kommer direkt till din inkorg.

Du kan även blockera domäner själv genom SPAMfighter via: "Mera" -> Svartlista -> Domän

Du kan alltid få en översikt av dina blockerade domäner genom att gå till: "Mera" -> "Alternativ" -> "Svartlista & Vitlista" -> Svartlista domän -> Öppna

Men kom ihåg att Svart och Vitlistning utförs bara lokalt på din dator och blockerar inte mail eller domäner för andra användare.