SLOW-PCfighter och FULL-DISKfighter är två helt olika program:

SLOW-PCfighter
SLOW-PCfighter genomsöker ditt Windows register. Windows register är "hjärnan" på din dator. Det är viktigt att hålla den ren så att den inte är fylld med "felaktiga" minnen om filer som inte existerar eller meningslös information som bara gör din dator långsam. En genomsökning och reparation med SLOW-PCfighter gör oftast att din dator blir både mer snabb och stabil. Det beror på att den inte använder någon tid på att leta efter filer som inte existerar eller icke relevant information.

SLOW-PCfighter hittar inte och tar heller inte bort filer utanför ditt register som exempelvis bilder, filmer eller andra filer.

FULL-DISKfighter
Är ett program som du kan använda för att enkelt hitta och ta bort skräpfiler på din dator som inte behövs vara lagrade på din dator mer. Det kan vara temporära filer som program skapar som backup under installationer. Vissa program "glömmer" bort att ta bort dessa filer när de inte behövs mer.

Utöver detta kommer FULL-DISKfighter hjälpa dig att genomsöka din dator efter filer över en viss storlek och leta efter dubletter. Att ta bort dublettfiler över en viss storlek kan hjälpa dig att frigöra ännu mera plats. I detta fall måste du vara säker att du inte tar bort filer som du vill ha kvar eftersom FULL-DISKfighter inte vet om dessa filer gör med ditt system eller om de behöver vara på flera platser.

Avslutningsvis så kan FULL-DISKfighter organisera filerna på din dator så att de kan hittas snabbare.