SLOW-PCfighter en FULL-DISKfighter zijn twee totaal verschillende programma´s:

SLOW-PCfighter

Een scan uitvoeren met SLOW-PCfighter zal uw Windows register verzorgen. Het Windows register is het "brein" van uw computer en daaom is het erg belangrijk om deze opgeruimd te houden zodat het niet vol raakt met "verkeerde herinneringen" van bestanden die niet langer op de computer bestaan of onnodige informatie die er alleen toe dient de computer langzamer te maken, maar het geen voordeel verschaft. Dit zal er meestal toe leiden dat uw computer sneller zal worden en meer stabiel omdat het geen tijd verdoet met het zoeken naar bestanden die niet langer bestaan of zoeken naar informatie die niet langer relevant is.

SLOW-PCfighter vindt of verwijdert geen bestanden buiten uw register, zoals foto´s, films of andere van zulke bestanden.

FULL-DISKfighter

FULL-DISKfighter is een programma dat u gemakkelijk kunt gebruiken om ongewenste bestanden, die niet meer opgeslagen hoeven te blijven, te zoeken en te verwijderen van uw computer en meer. Dit kunnen tijdelijke bestanden zijn welke worden gecreëerd tijdens de installatie van programma´s of als back-up - sommige programma´s "vergeten" deze bestanden te verwijderen wanneer ze niet langer nodig zijn.

Ook zal FULL-DISKfighter u helpen uw computer te doorzoeken naar bestanden vanaf een bepaalde grootte en laat u dubbele bestanden vinden, daarbij worden eventueel hulpmiddelen aangereikt om mogelijk meer ruimte vrij te maken. Echter, in dit geval dient u zich ervan te verzekeren dat u geen bestanden verwijdert die u om welke reden dan ook wenst te bewaren, aangezien FULL-DISKfighter niet weet waarom deze bestanden zich op uw computer bevinden of dat deze bestanden zich op meerdere plaatsen dienen te bevinden.

Tot slot, de volledige versie van FULL-DISKfighter kan de bestanden op uw computer zo organiseren dat zij sneller toegankelijk worden.