Als u regelmatig ongewenste mail ontvangt van een specifiek e-maildres of domein, kunt u de afzender op uw persoonlijkezwarte lijst zetten.Selecteer de ongewenste mail, ga naar 'Meer' op de SPAMfighter balk, dan naar: 'Zwarte lijst', en selecteer 'E-mailadres' of 'Domein'.Van nu af aan zult u geene-mail van dit adres of domein meerontvangen.

Het verschil tussen blokkeren en op de zwarte lijst zetten is:

Als u spam blokkeert stuurt SPAMfighter een afdruk naar de SPAMfighter server. Als andere gebruikers hetzelfde bericht ookblokkeren wordt het voortaan voor alle andere gebruikers uitgefilterd.
U blokkeert dus niet een specifiek adres, maar de inhoud van het bericht, omdat spammers willkeurige en verschillende e-mailadressen gebruiken.
Wanneer u iets op de zwarte lijst zet, rapporteert u niet aan de SPAMfighter server: het heeft alleen effect op uw persoonlijke mail. Gebruik de zwarte lijst voor bijvoorbeeld nieuwsbrieven waar u vanaf wilt maar niet kan afmelden, of als u steeds ongewenste mail van een bepaald persoon krijgt.
De zwarte lijst is 100% persoonlijk, en de mail zal bij de rest van de community dus niet tegengehouden worden.