Hvor meget ydelsen kan forøges ved brug af SLOW-PCfighter varierer fra computer til computer (afhængingt af hvad der medfører at den er langsom).

Start med at gøre dette:
* Kør 3 skanninger og reperationer direkte efter hinanden uden at genstarte din computer.
* Genstart din computer efter den 3. reperation.

Hvis computeren stadig er meget langsom kan det skyldes disse faktorer:

1) Du har mange anti-virus programmer
Man bør aldrig have mere end 1 anti-virus program installeret. Grunden til dette er at de kan begynde at "slås" med hinanden, hvilket kan medføre at din PC udviser uforudset og uønsket opførsel.

Løsning:
* Afinstaller alle, på nær ét, anti-virus program.

2) Du har mange sikkerhedsprogrammer
Hvis man har mange sikkerhedsprogrammer kan det take mange ressourcer da hvert af disse programmer ønsker at skanne når en fil tilgås.

Løsning:
* Afinstaller sikkerhedsprogrammerne så du kun har ét anti-virus program, ét anti-spyware program og ét firewall program installeret.

3) Du har mange småprogrammer til at køre i baggrunden
Mange programmer ønsker at køre i baggrunden for det tilfælde at en fil/et program de er tilknyttet bliver åbnet. Dette sparer et split sekund idet filen/programmet åbnes, men det gør din computer langsommere når du starter den og tager kræfter fra den når den kører da programmerne kører i baggrunden hele tiden.

Løsning:
* Afinstaller de programmer du ikke rigtigt benytter.
* Deaktiver programmerne der kører i baggrunden som du ikke rigtigt benytter så ofte (stop dem helst fuldstændigt - de fleste vil normalt fortsætte med at starte når en associeret fil/program åbnes).
* Som en sidste udvej kan man deaktivere programmer, så de ikke starter når computeren tændes, gennem SLOW-PCfighter. Dette gøres ved at fjerne fluebenene ud for program processen under menuen Værktøjer. OBS: Du bør ikke fjerne fluebenene fra processer der er relaterede til vigtige programmer så som sikkerheds software.

4) Din harddisk er fuld/fragmenteret
Hvis der ikke er ret meget plads tilbage på din harddisk og/eller hvis filerne ligger "rodet" på din harddisk er kan det tage lang tid for programmer at starte. Dette kan blive kontrolleret/løst ved at defragmentere harddisken.

Løsning:
* Slet så meget som muligt fra din harddisk.
* Slet Midlertidige Internet Filer; åben en Internet side, gå til Funktioner -> Internetindstillinger og tryk på Slet under Browserdata.
* Kør en disk defragmentering; gå til Start -> Alle Programmer -> Tilbehør -> Systemværktøjer -> Diskdefragmentering.

5) Computeren er gammel
Hvis din computer er 4-5 år gammel (eller endnu ældre), og du allerede har fulgt løsningerne fra de foregående punkter uden at det er blevet bedre, så kan vi desværre ikke hjælpe yderligere. For så skyldes det, at din computer er langsom, at de programmer der kører på din maskine er så krævende at den knap nok kan klare mere. Dette er desværre en normal udvikling da programmer bliver mere og mere krævende for at kunne tilbyde de mere avancerede funktioner som bliver efterspurgt. Specielt anti-virus programmer vil i denne henseende være "syndere" da de check som filer skal igennem, idet de tilgås, bliver mere og mere omfattende. Problemet skyldes altså at hardwaren (de fysiske komponenter) ikke kan følge med de øgede krav fra softwaren (de installerede programmer). Dette vil naturligvis mærkes mere på computere af ældre dato da deres hastighed ikke vokser men forbliver uændret medmindre man aktivt gør noget ved dette.

Løsning:
* Opgrader din computers hardware eller køb en ny, og hurtigere computer.