Hoeveel de prestaties van de computer kan worden verhoogd door SLOW-PCfighter verschilt van computer naar computer (dit is afhankelijk van de oorzaak is dat de computer langzaam is).

Gaarne het volgende uitvoeren:
* Scan en Herstel drie keer uw computer met SLOW-PCfighter, zonder uw computer te herstarten
* Na de derde reparatie dient u uw computer te herstarten

Als de computer nog steeds traag is, dan kan het veroorzaakt zijn door de volgende factoren:

1) U heeft teveel anti-virusprogramma's op uw computer geïnstalleerd staan
U mag nooit meer dan één anti-virusprogramma geïnstalleerd hebben op uw computer. Het is namelijk zo dat meerdere anti-virusprogramma's geïnstalleerd op één computer met elkaar in conflit gaan en dit kan gevolg hebben tot een onverwachte ongewenste gedrag van uw computer.

Oplossing:
* Verwijder alle anti-virusprogramma's, met uitzondering van één.

2) U heeft teveel beveiligingsprogramma's
Door veel beveiligingsprogramma's geïnstalleerd te hebben, kan veel middelen in gebruik nemen op uw computer, dit is omdat iedere programma's een scan wilt uitvoeren wanneer er een bestand wordt geopend.

Oplossing:
* Verwijder alle beveiligingsprogramma's behalve één anti-virus, 1 anti-spyware en 1 firewall product.

3) U heeft veel kleine programma's op de achtergrond draaien
Veel programma's willen op de achtergrond werken als er een bestand/programma is, waarmee zij in verband zijn, zal worden geopend. Dit bespaart een fractie van seconde bij het openen van dat bestand/programma, maar dit zal het opstartproces van uw computer vertragen en het zal energie van uw computer afnemen, dit omdat de programma's constant in de achtergrond worden uitgevoerd.

Oplossing:
* Verwijder alle kleine programma's die u niet echt gebruikt.
* Deactiveer de programma's die op de achtergrond draaien en die u eigenlijk niet zoveel gebruikt (bij voorkeur deze blokkeren van het gezaamlijk opstarten - zij blijven normaal opstarten wanneer een bijbehorende bestand/programma is geopend).
* Als laatste redmiddel kunt u nog proberen programma´s te deactiveren met behulp van SLOW-PCfighter, zodat deze niet opstarten wanneer de computer wordt aangezet. Om dit te doen hoeft u alleen het hokje naast het programma proces uit te vinken in het Hulpprogramma menu (Startup Manager in de Amerikaanse versie). N.B: U dient geen processen uit te vinken die zijn gerelateerd aan belangrijke programma´s zoals beveilingssoftware.

4) Uw harde schijf is vol / versnipperd (fragmented)
Als u bijna geen ruimte over heeft op uw harde schijf of deze te rommelig is, dan kan het lang duren voordat uw programma's opstarten. Dit kan worden opgelost door een schijf defragmentatie.

Oplossing:
* Verwijder onnodige informatie van uw harde schijf
* Verwijder de Tijdelijke Internetbestanden (Temporary Internet Files):
Open uw Internet pagina, ga naar: Extra -> Internet Opties en klik op Verwijderen onder Geschiedenis.
* Voer een schrijf Defragmentatie uit: Ga naar: Start -> Alle Programma's -> Accessories -> Systeem -> Schijf degframenter

5) Oude computer
Als uw computer zo´n 4-5 jaar oud is (of zelfs ouder) en u heeft de stappen beschreven in de voorgaande 2 punten al ondernomen zonder dat verbetering is opgetreden, dan kunnen wij u helaas niet verder helpen. Omdat ik dat geval, de traagheid van uw computer wordt veroorzaakt door de programma´s die bijna al het vermogen van de computer verbruiken. Dit is helaas een normale ontwikkeling aangezien programma´s meer en meer vragen om meer en meer geavanceerde functionalliteiten te kunnen bieden. Vooral anti-virusprogramma´s zijn in deze context "boosdoeners" omdat de controles die op bestanden worden uitgevoerd steeds uitvoeriger worden. Dus, het probleem wordt veroorzaakt door de hardware (de fysieke componenten ) die niet tegemoet kan komen aan de rijzende vraag van de software ( de geïnstalleerde programma´s). Dit zal natuurlijk meer gevolgen hebben voor een oudere computer omdat deze niet sneller wordt naarmate de tijd verstrijkt.

Oplossing:
* Upgrade de hardware van uw computer of schaf een nieuwe, snellere computer aan.