SPAMfighter Mail Gateway skal have adgang til internettet, men SPAMfighter Mail Gateway har kun brug for adgang til UDP / 2409 til servers.backend.spamfighter.com og TCP / 2409 til http://login.spamfighter.com For at kunne modtage automatisk opdaterer adgang til TCP / 80 til http://www.spamfighter.com er nødvendig, men ikke et absolut krav. Dette gør det muligt for systemadministratoren at sikre netværket ved at kunne lukke alle andre forbindelser end dem, der er anført.