SPAMfighter Exchange Server Module integreres problemfrit med Microsoft Exchange Server, hvilket gør løsningen meget hurtig.

Når en e-mail ankommer og Exchange Server dirigerer den til sine adressater, fremstiller SEM en unik signatur for hver meddelelse og sender den til SPAMfighter Server til evaluering. Hvis SPAMfighter Server bestemmer, at en meddelelse er spam, giver den SEM besked, og spam-mailen flyttes til brugernes spam-mappe.

SPAMfighter Exchange Server Module tilbyder også rapportering, så administratorer kan gennemgå statistikker over, hvor mange meddelelser SEM har filtreret, hvor mange brugere der er aktiveret og mere.

Derudover er SEM enkel at bruge til slutbrugere, da spam automatisk flyttes til spam-mappen. Mens SEM forenkler administration og holder software og konfiguration væk fra medarbejderens skrivebord, giver det også individuel kontrol for slutbrugere, hvis administratorerne beslutter, at de ønsker dette.