SPAMfighter Exchange Server Module integreras sömlöst med Microsoft Exchange Server vilket gör lösningen mycket snabb.

När ett e-postmeddelande anländer och Exchange-servern dirigerar det till sina adressater gör SEM en unik signatur för varje meddelande och skickar det till SPAMfighter Server för utvärdering. Om SPAMfighter Server fastställer att ett meddelande är skräppost, meddelar det SEM och skräppost flyttas till användarens skräppostmapp.

SPAMfighter Exchange Server Module erbjuder också rapportering, så administratörer kan granska statistik över hur många meddelanden SEM har filtrerat, hur många användare som är aktiverade och mer.

Dessutom är SEM enkelt att använda för slutanvändare eftersom skräppost automatiskt flyttas till skräppostmappen. Medan SEM förenklar administrationen och håller programvara och konfiguration utanför anställdens skrivbord, ger det också individuell kontroll för slutanvändare om administratörerna bestämmer sig för att de vill ha detta.