SPAMfighter Mail Gateway moet toegang hebben tot internet, maar SPAMfighter Mail Gateway heeft alleen toegang nodig tot UDP / 2409 tot servers.backend.spamfighter.com en TCP / 2409 tot http://login.spamfighter.com Om automatisch te kunnen ontvangen updates toegang tot TCP / 80 naar http://www.spamfighter.com is nodig, maar geen absolute vereiste. Dit maakt het voor de systeembeheerder mogelijk om het netwerk te beveiligen door alle andere verbindingen dan de vermelde verbindingen te kunnen sluiten.